klart skägget håller på att lossna så många barn som han har pratat med!!!

Japp, oförskämt tidigt... grabbarna bestämde sig för att det var morgon redan 5, vaknar dom samtidigt är det omöjligt att få dom att somna om... men men... vi gick upp och vi hann med både bompa och dusch och morgonnokan (muppsans utmaning har fått in mig i goda frukostvanor, jag äter frukost!)innan det var dax att väcka Ina. Ina var inte sen på att göra sig iordning då hon väntade på bästa Kicki för att åka till ängekyrkan och öva lite med kören innan det var dax för framträdande.
Hon valde kläder omsorgsfullt och var mycket nöjd över flätlockarna i håret!



Väl hemma igen så bestämde sig fröken för att hon inte ville vara med på kvällens konsert, inte mig emot... jag hade lite svårt att få ihop hur vi skulle hunnit med allt om hon hade sagt att hon ville vara med...
istället fick vi besök av goda vänner och sen gick vi ner på julskyltning i staden...

Julskyltningen gjorde vi på barnens vis, dvs vi stod i en lång, iskall kö till tomtetältet och träffade tomten...
Ina försökte på vägen hem övertyga Alfons om att det inte var riktiga tomten eftersom hans skägg höll på att lossna... men han lät sig inte luras utan tittade på sin syster som om hon inte förstod någonting och förklarade att det var väl klart att det höll på att lossna så många barn som han pratat med!!!

Efter tomtetältet köpte dom 2 lotter och Ina hade turen att vinna, när jag var på väg att tala om för Alfons att han inte hade tur utbrast mannen som sålde lotter "oj vilken tur, du vann du med!" Så båda gick glatt därifrån med varsin fin liten nalle. Oerhört snäll man som inte ville bära hem en massa nallar. Dock tyckte Ina att det var konstigt att mannen visste att Alfons vunnit utan att jag hunnit säga vilket nr han hade... ;)

lite fiskedamm och sen gick vi hem för att laga mat, halvvägs hem stannade vi och tittade på fyrverkerier som sköts över staden, riktigt fint!


trött...

har varit en lång dag... och vi har ett tomt kylskåp... tur att jag bestämde mig för att va med i muppsans nokautmaning, har bara behövt trolla mat åt de andra i familjen... ;)


nudlar

Prövade idag nokas nudlar, dom smakade gott men var lite väl gummiaktiga enligt mig, fick tips på nokas facebooksida att låta dom ligga lite längre, måste nog pröva det nästa gång...

Är du nyfiken på att pröva noka kan du via deras fb få ett gratisprov på shaken!

fast...

sitter här med en sovande G i knä, han är en liten knäsovare just för tillfället... så fort man försöker lägga ner honom vaknar han, tur att man vet att det är lite olika i olika perioder :)
Egentligen borde jag ta bort disk och annat efter maten, jag riktigt hör hur det ropar på mig, men det får helt enkelt stå ett tag till... Köttfärslimpa stod på middagsmenyn idag och jag är riktigt nöjd över hur jag fick till den mindre nöjd blev jag dock i morse över nokan som blev alldeles för skummig, jag klarar inte av skummet... och idag skakade jag den på tok för länge... silade bort det mesta  men allt är ju omöjligt, får komma ihåg att inte skaka så mycket imorgon...

å förresten så tycker jag det räcker med snö nu...

...

Måndag igen... veckorna rullar på så otäckt fort... nästan för fort kan jag tycka...

Idag insåg jag det och tog tillfället i akt att bara fånga dagen, eller iaf delar av den. När jag lämnat Ina och Alfons på kyrkis gick jag ner på stan och mötte upp Lina för att leka lattemamma ;) barnen stod utanför och sov sött i sina vagnar och vi diskuterade familj, barn och annat viktigt i säkert en timme innan G vaknade, fantastiskt skönt att inte stressa hem för att röja lite medans han sov!

Nåväl rutiga duken hjälpte ju till i att jag fuskade lite i NOKA utmaningen men det är nog bara att inse att jag inte fixar att köra stenhårt från start. Det var ju iaf NOKA till frukost och några extra steg har jag också hunnit med så lite fika är nog inte hela världen. 1-2 måltider om dan är ju målet  och det är uppfyllt och jag vet att jag sakta men säkert får mer och mer ordning :)
Vill du ha mer NOKA inspiration kan du kika in hos muppsan som idag har listat hela gänget som är med i utmaningen...
jag tar bättre tag imorgon!

Imorgon ska jag också passa på att njuta. G ska till bhv och då passar vi på att gå på öppna förskolans babycafe samtidigt. Tänkte dock förena nytta med nöje och dela ut lite fler dagispåsar

visst har jag haft söt packhjälp idag!

kunde dock bara packa 10 åt gången eftersom jag blev tvungen att dubbelkolla så det inte var dubbelt i nån kasse och fattades i en annan :)


noka

japp, då var noka utmaningen igång igen hos muppsan och jag tänkte som jag skrev igår se till att hänga på även denna gång. Alltid bra att vara några stycken som sporrar varandra och jag har dessutom en klänning som jag tänkte försöka komma i till en väns bröllop som är nu i mitten av dec. Så 2 veckor med muppsans gäng och NOKA passar utmärkt nu!

Att dom denna gång har ett ännu grymmare pris gör det ju bara ännu mer kul för tänk så bra om man hade turen att fylla på julklappskassan med 1500kr!!!

Idag har jag bytt ut frukost och ett mellanmål idag och kommer försöka byta ut minst 2 mål/dag. Till det blir det lite hemmaträning, hade tänkt att jag skulle lära mig Zumba...

jobb...

dagarna går så ruggigt fort... gick till ica nu ikväll och såg massor av stjärnor och adventsljusstakar i fönstren, insåg då att nästa helg är det advent och sen är det snart jul och efter jul ska ju jag börja jobba!!!
Om jag hittar något jobb men det är jag rätt övertygad om att jag gör och skulle jag inte få en tjänst lär det finnas gott om vikariat, ingen dröm kanske med det ger pengar iaf...

Med lite tur eller kanske otur, beror lite på hur man ser det börjar jag jobba innan jul... är fallet så har jag lyckats med mina krav på en fast tjänst och det vore för bra för att kunna tacka nej till... då får jag komma ihåg att lärarjobbet är fullt av lov som jag får vara hemma och mysa på och att vårterminen går fort...


Imorgon drar muppsan igång en ny utmaning med noka och jag tänkte hänga på även denna gång, har lite korta mål som kunde va bra att få sällskap och draghjälp till ;) berättar mer imorgon!

galen dag...

har haft en galen men bra galen dag idag.

Dagen började med att vi sov lite för länge, så Ina fick vakna snabbt för att hinna åka bil med pappa till dagis. Jag och Alfons skulle kunna ta det lugnt och städa lite och greja färdigt inför kvällen trodde jag. Han skulle ju inte till tandläkaren fören 11... men iom att vi skulle åka buss insåg jag att oj, vi måste åka 10... kom dit en timme tidigare och kunde som tur var leka lite på öppna förskolan som är i samma byggnad, det var babycafe men A var en riktigt duktig storebror som lekte lugnt med alla små :)

11.00 satt vi i väntrummet, fick otroligt nog komma in ganska i tid och jag tänkte att det här går nog vägen, vi hinner nog med bussen så vi hinner i tid till dagis... In kommer tandläkaren och börjar göra undersökning, efter en stund när jag märker på henne att hon tycker att hon är klar måste jag fråga, skulle vi inte ta bort tandtrollen idag? räknat tänder har vi ju redan gjort... (laga ett litet hål) och hon tittar förvånat på mig och säger jaså, har vi? oj då men då hade vi ju kunnat gjort det på en gång... tandläkarens miss på vad som skulle göras gjorde så vi missade bussen med ca4 min... riktigt surt och jag insåg snabbt att vi inte skulle hinna i tid till dagis...
När vi gått en tredjedel fick jag tag på C som kom och hämtade A, tur var det, jag halvsprang sista biten med G i vagnen och kom bara 20 min sent till dagis...

Så var det halvdag på dagis igen, nu har jag bara imorgon kvar sen har jag jobbat in hela det stora minuset vi dragit på oss... Halvdag på dagis brukar va rätt soft men just igår var dom en kort i personalen och As alla tandläkarspänningar släppte vilket resulterade i att han blev ett surmonster ;)

Jag slapp iaf stängning och skyndade mig hem för att hinna fixa mat och få undan det sista innan det kom massa trevliga människor för att titta på me&I kläder. Trevlig kväll blev det med glada människor och fina kläder :)
Barnen hade svårt att somna när huset var fullt i folk så det blev en sen kväll för dom...

Så nu på morgonen bestämde jag mig för att jag tar med dom till teatern dom ska se och lämnar dom där, känns elakt att låta dom först traska till dagis för att äta två äppelbitar och sen gå hela vägen tillbaka och lite till... jag har ju faktiskt möjligheten att låta bli :)

På tal om möjligheter... vad skulle ni ta med er om ni fick chansen att åka till rymden men bara ta med  5 saker som dessutom skulle få plats i en Willvin? Ganska klurig fråga och rolig... får du till ett bra svar så kika in hos Willvins facebooksida och kommentera någon av rymdbilderna, fint pris har utlovats till det klurigaste svaret... jag gissar på att det mjuka, mysiga priset kan bestå av en åkpåse ;)

måndagslista...

idag måndag är jag glad för...

... min familj
... jag hade en mysig, lugn födelsedag igår
... fick väldigt fina blommor av mor och far
... G "pratar" mer och mer och jag tror faktiskt han förstår mer än man anar
... jag har städat ur min garderob
... dräneringen går framåt
... A kunde åka skidor minst lika bra iår
... I längtar och ser fram emot att få sjunga i kyrkan och jag ser fram emot att lyssna


ja säker en massa mer saker, är ovanligt nöjd och lugn i vardagen precis som den är just nu, trots att det närmar sig jul och allt vad det innebär :)

kika in hos jenny och så kan ni hitta fler måndagslistor!

frukost på kvällen

är som en helt vanlig morgon här hemma... Alfons, jag och Gustav är vakna och har nyss intagit frukost, varm choklad och smörgåsar blev det idag och massa tända ljus på bordet. Alfons tittade ut och sa sen... va mysigt mamma, men lite tokigt är det nog att vi äter frukost på kvällen :)

dagens planer är idag att se till att fortsätta rensningen och städningen, började igår med att städa men det syns inte än eftersom jag gick loss på min garderob och andra gömmor... idag fortsätter vi och kanske, kanske kommmer det synas ;)
ska se till att baka nåt också ifall det kommer någon och vill säga grattis imorgon, inte direkt så jag bjudit in nån men dom som vill är välkomna :)
Ja och så ska vi hinna ner en sväng på stan också för det orkade vi inte igår... storhandlingen som skedde med promenad tog på krafterna... hade det inte varit för barnvagn och de andra två hade jag nästan kunnat vara student igen, då handlade vi alltid med toktunga ryggsäckar...

Technicus har final på lego league idag, det ska vi nog gå förbi och titta på!


fredag

Oj, vad fort veckorna går, det är redan fredag!!!
jag måste lära mig att stanna upp och njuta lite mer!

Igår var det heldag på stormhatten igen, håller på att jobba igen lite minusdagar vi hade, egentligen var det bara 1 jobbdag den här månaden men jag tror att jag och Gustav kommer komma upp i 3,5  känns skönt att inte ligga på minus när det är dax för mig att börja jobba, för jag tror att det blir besvärligare och besvärligare att jobba med G...

Jag tror det är otäckt kallt ute och jag lider av beslutsångest... ska jag väcka upp de små och lämna dom till dagis eller ska dom få hänga med mig idag? Tur att jag har en liten stund till på mig att  bestämma mig :) Jag har iofs en full dag... och då menar jag full... jag måste handla, det har vi nog behövt i en vecka nu men jag har liksom trollat ihop mat ;) nu har vi ingen pasta, inget ris... potatis fick vi ju iofs i rekolådan igår så jag kanske skulle fixa en dag till... eller nej, vi har snart ingen mjölk heller och ingen yoghurt, knappt flingor och faktiskt inget bröd... det är nog bara att se till att ta mig till affären :)
Då kom nästa fråga, ska jag snöa av bilen och starta upp den? nej, det får nog bli ryggsäck och promenad, det kändes mindre jobbigt än att ta sig in i igloon ;)

Sen ska jag hinna ner till etage och hämta lite erbjudanden att stoppa i dagispåsen som snart ska delas ut lite här och där här uppe... och sen hade jag tänkt att jag skulle hinna tvätta lite och påbörja storstädning...
min städning blir alltid så ytlig, hinner liksom inte mycket mer än att plocka ihop det värsta och dammsuga lite, nu är det dax att gå lite mer på grunden... ja sen skulle jag ju behöva baka lite... har ju både födelsedag och me&I party nu de närmsta dagarna... hmmm... tror jag skulle behöva klona mig just idag...



Idag kör vi heldag på stormhatten:)

foto0531 (MMS)

Idag kör vi heldag på stormhatten:)


plötsligt var snön inte så jobbig längre...

http://allehanda.se/blaljus/brander/1.2483092-kedjehus-brann-ned


ok, jag gillar inte att snön har kommit just nu, men plötsligt blev den inte så jobbig...
Vet att den ena familjen har tvillingflickor på 10månade, dom förlorade allt!!!
Dom bor tillfälligt hos farmor och farfar till I och As dagiskompisar.

Så har ni något ni kan avvara, något dom kan behöva så är det lätt fixat att få dit det!
jag ska gå igenom och titta vad jag har nu!


snö...

så var snön även här! Hurra säger barnen! Hmm... säger jag... skulle tycka att det var ok om jag vissta att den var här för att stanna, men har tyvärr väldigt svårt att tro det... skulle tycka att det var helt ok om C hunnit lite längre eller tom färdigt, men nu vet jag att det blir en massa mutter innan han går ut... så med en färdig tomt, fler minusgrader och mindre blåst skulle jag också ropa hurra, men inte idag...
tillråga på allt har jag heldag på dagis i morgon och jag ser alla genomblöta, halvsandiga overaller framför mig... med lite tur kanske snö är borta då och det är uppehåll ;)

Igår blev en lång kväll, Ina är inne i någon fas då hon har svårt att sova, tror alla barn går igenom den mer eller mindre, ni vet den där... mamma, är du där? mamma, jag måste kissa... mamma, jag är törstig... mamma, kan jag få sitta i soffan? mamma, täcket är knöligt...   I vanliga fall har jag tålamod till det, men en redan trött mamma som hade andra planer för kvällen än att lyssna på mamma... fick snabbt slut på tålamod... i kväll ska vi se om det går bättre om det blir en halvtimme tidigare i säng...

Nu måste jag sätta lite fart, insåg idag att jag inte hade så stor koll på barnens vinterkläder som jag trott... Alfons har kanonkläder för detta väder, dvs fodrade galonisar, men Ina var det lurigare med, lutar åt att hon får klä dubbla lager med de lite mer galoniga överdragen och nåt under, för med täckbyxor kommer hon bli genomblöt på typ tio minuter och hur kul är det att vara ute då?

HURRA!!!

Jag har vatten igen!!!
så nu njuter jag av en stor kopp kaffe!!!


skulle behöva en stor kopp kaffe

men har inget vatten...
japp ni läste rätt... och den här gången var det inte planerat så det innebär att jag har inget vatten... och får heller inget kaffe!!!
väntar på att C´s lösning med att tina upp vattnet ska funka, för det frös nämligen inatt eftersom det var otäckt kallt och vi glömde att låta nån kran stå lite öppen...
Kan säga att jag inte uppskattar vallgraven och dess biverkningar just nu. Senaste dagarna har jobbet gått i raketfart och jag började se ljuset :) men nu är jag bara less, kan i och för sig bero på koffeinbrist ;)

Sen har jag alla kidsen hemma idag också, även detta gick emot min dagsplan. Men vad gör man när lillstumpan blir helt gråtfärdig av att bara klä på sig, då är hon rätt trött och slut och det är svårt att skylla det på en 5årskris...

Så summa sumarum har vi en lugn dag här hemma, en väldigt lugn dag utan kaffe och annat man kan fixa med vatten...

jag hör hur hon sjunger

Ina har vaknat, ovanligt tidigt och på ovanligt bra humör. Jag hör nämligen hur hon sjunger i sitt rum som är precis ovanför där jag sitter <3
Gustav är vaken sen länge och Alfons lär sova ett tag då han varit väldigt vaken inatt, runt halv fyra frågade han om han inte kunde få titta på bompa istället...
Men jag ska inte klaga då gårdagen bjöd på ett "plötsligt händer det"... Gustav och jag gick ner en sväng runt sex men han blev snabbt trött igen och när ingen av de andra var nere runt sju så gick vi upp och la oss, sen sov hela familjen till nio!!! Kan ju iofs ha att göra med att Alfons varit febrig dagen innan...

Resten av dagen höll vi oss lugna här hemma, jag såg till att fylla frysen med bullar och slås, som alltid när jag bakar bullar, av frågan, varför blir de alltid som jättebullar?! det spelar liksom ingen roll att jag tänker att nu ska jag göra många små bullar som man kan ta fram till fika med något mer, nej då, bullarna blir ändå gigantiska och man orkar en... och dom tar slut snabbt...

idag ska jag ragga ihop och hämta lite grejjor till dagispåsen, känns som den blir ännu bättre med lite extra fyllning i :) annars blir det det vanliga plocket...

det får bli en lugn dag idag...

Idår var jag i stort sett hela dagen på barnens förskola, ja, jag  vet att det var lördag men igår visade sig en av nackdelarna med att ha föräldrakooperativ ;)
Innegruppen hade fått i uppgift att tapetsera om matsalen/köket/lilla läshörnan och det ska ske den här helgen.
Jag gjorde klart redan från början att vi måste prioritera vår dränering=cay måste kunna jobba ute, så jag skulle bara kunna vara med när vi hade barnvakt.
Farmor var här hela dagen igår och det gick jättebra, Gustav hade testat henne lite och Ina hade mest bara myst på och hjälpt farmor, dvs hon hade haft sitt bästa myshumör och Alfons, stackars liten...
han satt redan på morgonen och frös och när jag kom hem hade han hög feber....
var nyss in och kände på honom och febern är rätt hög nu med trots en natts sömn, så det blir en lugn dag för mig och barnen idag!

Men lite dåligt samvete har jag för att jag inte kan hjälpa till med tapetseringen idag också, fast jag var ju iofs kvar minst 3 timmar längre än de flesta andra så det kanske utjämnar lite? Hade Alfons varit pigg hade vi gått dit när Gustav ska sova men nu blir det inte ens det och handen på hjärtat så känns det iaf lite skönt att slippa städningen, den är nog det tristaste efter renoveringar...

Det är snudd på att jag måste ta fram symaskinen idag, har länge lovat Ina att sy om lite favoritklänningar till kjolar då hon inte har hjärta att skiljas från dom ;)
Sen måste jag nog kanske inse att det är vinter och lägga i åkpåsen i Gustavs vagn också, har väntat in i det längsta eftersom jag inte vill ha en iskall bebis när det blir kallt på riktigt... men barnens overaller får bo i garderoben ett tag till!

Nej, nu måste jag ha kaffe!


heldag på stormhatten

Idag var det heldag på stormhatten! Stormhatten är föräldrakooperativet som de äldsta barnen går på. Jag gillar stället och det har sina fördelar med föräldrakooperativ men det är inte utan att jag saknar det gamla stället Sländan som kommunen tyvärr bestämde sig för att stänga. Kanske inte stället i sig jag saknar utan mest personalen som var fantastiska och ännu mer fantastiska tillsammans. Bra kemi i personalgruppen gör massor när man jobbar med barn och ungdomar.

Igår flöt dagen som i dimma, trots att det var strålande sol ute... vet faktiskt inte hur jag fick dagen att gå, vet att jag skrev lite mail och lyckades få ihop lite mer innehåll till dagispåsen, bra innehåll dessutom :) men sen då? Rätt vad det var så var klockan dax att hämta de andra och efter att ha handlat och gjort köttgryta var det ju kväll!!!
Min plan på att lägga mig tidigt sprack också... C hade hyrt en film när han och A var iväg för att fixa en slang till A´s cykel.

A är en liten galning på cykel... och den hemmagjorda springcykeln är den som är roligast att trixa på... allt som oftast står jag med hjärtat i halsgropen och väljer att titta bort. Bara för att missa något trix han faktiskt klarar, något som jag tror ska sluta i blod och tårar...


Harry Brown tror jag filmen hette i alla fall och den var faktiskt riktigt bra, jag somnade inte trots att jag var jättetrött och det brukar vara ett bra betyg ;)

G tyckte det var spännande att vara på dagis hela dagen... Bärsjal och hörselkåpor var med men endast kåporna användes, eller höröron som barnen här hemma kallar dom... så här såg han ut förra gången vi jobbade heldag...


Hade skrivit ett långt inlägg igår som sku...

Hade skrivit ett långt inlägg igår som skulle publiceras i morse, men nybörjare som jag är på det här så märkte jag nyss att det inte hade funkat... Nåja, får väl göra om texten och lägga ut den ikväll när jag kommer hem, tillbringar hela dagen på barnens förskola!


...

tur att jag gick och la mig tidigt igår, däckade delvis av värken den elake tandläkaren tillfogat mig men hade även alla tidiga mornar i minnet... givetvis blev detta inget undantag eller snarare blev det ännu tidigare... halv 6...
men men nu är jag igång, har lämnat de stora på dagis och lillkillen sover i vagnen.

Lagom när jag kom hem kom bussgods och levererade 4 stora kartonger från loppi.se Dessa står nu i min röriga hall och det blev ännutydligare att jag måste ta tag i den...
Som loppiambassadör kommer jag nu ha möjligheten att låta härnösand med omnejd få en dagispåse! Det är alltså fullt av prylar från bla bambino och semper i kartongerna. Jag ska vänta in lite lokala företag som vill vara med i påsen och sen ska jag se till att dela ut dom. Vill du ha en? Bor du i min närhet kan du få en av mig mot och annars kan du kika in här och få en hemskickad mot porto!

Solen skiner ute och när man tittar genom fönstret ser det magiskt ut, tänkte att jag skulle gå en långpromenad men ångrade mig när jag gled ner för trappen och märkte att det var osynlig isgata i stort sett överallt...
så nu blir det innepyssel istället!

onsdag

sitter här med sötG i knä, han är tokpigg, jag är ofattbart trött...

igår var vi på dagis och jobbade lite, där var det spännande, G sov knappt nåt och jag hade hoppats på en lång morgon, allra helst då de stora blir hemma idag och vi inte behöver stressa iväg... men icke, runt fem kom A och kröp ner, han somnade iofs om men strax innan sex var G klarvaken och det var väl bara att gå upp då...

Dagen idag blir hemmapyssel och plock, har typ hur mycket tvätt som helst som jag ligger efter med sen vi bytte avlopp och vattenledningar, högen växer läskigt snabbt när man inte kör typ en maskin om dagen, undrar hur det blir när barnen blir större och så även deras kläder, hur många maskiner tvätt kommer man upp i då varje vecka tro?!?

Ska till tandläkaren också. Inte roligt alls men ett måste, måste få hjälp med tanden som det är en spricka i för det börjar leta sig upp i tandköttet så gör jag inget nu har jag väl snart inflammation i halva käken.

Gjorde förresten en ny variant av äppelkaka igår, med marängtäcke. Den blev riktigt smaskig!


nu är det kaffedax!!!

Grattis!

glömde förut...

grattis till slopepro som fyller 1 år idag!

kika in hos dom... det kan bli den bästa vintern i ditt liv!


Välkommen in på:


det är nog lika bra jag vänjer mig

Japp, det är nog lika bra jag vänjer mig vid tidiga mornar igen och ser till att gå och lägga mig efter det... känns inte som en höjdaridé att fortsätta skrutta runt på kvällarna för att plötsligt inse att det snart är midnatt, gå och sova och sen upp igen runt sexsnåret, blir lite för lite sömn.
Men jag ska inte klaga för det är ju en liten solstråle som väcker mig.

Sötaste bilden från igår


Det var en mycket stolt storasyster som fick sin lillebror att somna om under tiden jag stoppade om A, sen satt hon och njöt under tiden jag hämtade kaffe och drack det i lugn och ro. Efter ett tag blev det dock tungt och hon bad motvilligt mig att ta honom igen... Konstaterade sen att "mamma, han är som mysigast och bäst när han sover!"
Tänk att man kan inse det redan vid 5års ålder, för visst är dom väl sötast när dom sover ;)


Idag kör jag halvdags jobb på förskolan, vi har barnen på föräldrakooperativ och det är rätt så mysigt att lite då och då vara där och jobba. Med lite tur idag står jag skriven på smågruppsutflykt, vilket innebär att jag tar mina två barn + en kompis till dom och går iväg och gör vad jag vill! Kan vara allt från att gå hem hit så dom får leka hemma till att gå på Technicus eller nåt annat skoj ställe :)
Så smågruppsutflykt hoppas vi på idag :)


återigen en tidig morgon

Smågrabbarna vaknade idag strax innan sex, idag gjorde jag dock inte om mitt misstag med soffan utan vi gick helt enkelt ner, kändes som om det kunde vara bra att låta Ina sova lite längre och inte väckas av TV eller småbrorsorna.

Så nu är det full fart här, Gustav rullar och snurrar, blandar ta-sig-fram försöken med att ligga på mage och försöka krypa med att sitta och försöka åka på rumpan. Ska bli skoj att se vad det blir tillslut. De båda andra var rumpåkare men med olika ben under, I slet byxorna på höger ben och A på vänster ;)
Han klarade dock av sitt fall igår bra. Barn är mjuka som tur är och klarar mer än man tror, Gustav var precis som vanligt mest hela dagen, det mest häpnadsväckande var nog att han somnade om själv i sin säng ;)

Igår kom det några söta spöken och häxor och knackade bus eller godis och jag funderade lite vilken dag man egentligen ska gå om man går, nån som vet?


här är vår variant på halloweenlykta, när vi skulle köpa pumpa häromdagen fanns det bara tokstora kvar och jag orkade vare sig släpa hem en eller karva ur den så jag körde minivariant med små oranga paprikor. Barnen blev nöjda och det var väl det som var huvudsaken :)

Nu ska jag försöka göra nåt vettigt av den här dagen också... har en lång rad på min lilla lista som jag då och då skriver för att inte glömma bort... eller kanske mest för att det är så otroligt skönt att få stryka bort saker när dom är gjord!

RSS 2.0