hade en jätte på besök...

... och bara så ni vet så är det här vad jättar äter till frukost!



yoghurt med godisråtta och jordgubbe :)

idag blir en lååång dag...

här hemma är vi alla väldigt trötta... eller kanske inte alla... grabbarna vaknade som vanligt strax innan sex, men idag blev det ju strax innan fem... vet en stor kille som kommer vara väldigt trött ikväll.
resultatet av en usel natt blev att vi hamnade i soffan och tittade på bompa, med facit i hand skulle vi gjort som vi brukar och gått ner istället. Jag somnade nämligen i soffan och G lirkade sig ur mitt grepp och rullade blixtsnabbt ner från soffan och slog huvudet i trägolvet. Det finns massor av kuddar och puffar nedanför soffan men inte träffade han någon av dom heller...

Ina vaknade av lillebror som skrek förtvivlat och hade han inte skrikit hade hon säkert sovit minst 2 timmar till, hon somnade nämligen efter tio igår då hon hade svårt att varva ner efter att varit på halloweenkalas hos bästisarna. Påhittiga L hade bjudit 3 kompisar till hennes tvillingar och dom åt middag och hade skattjakt och lite spökmys. Middagen bestod av grodslem, harbajs och avhuggna fingrar.... Ina berättade att det enda hon vågat äta var harbajset för det såg man faktiskt att det var köttbullar ;) fingrarna hade ju naglar så dom kunde man inte äta! :)

Dagens göra blir att hålla koll på G (efter slaget i huvudet)... plocka undan lite (evighetsgörat ni vet)... hålla koll på de stora syskonen (trötta barn är nästan alltid detsamma som syskonfighter)...

vi måste nog helt enkelt se till att hitta på nåt skoj, kanske en tur till kristinaskolans skolgård som är full av roliga kanor och klätterställningar!

träning...



Syrran fixade det när hon var mellan 7-8 månader och storebror var kanske 9e... så då är det väl dax nu då ;)
målet är dock inte att få honom blöjfri utan bara att få bort bajsblöjorna, funkade bra idag :)

allt och ingenting...

har precis fått minsteman att sova, skönt väder att sova i vagnen så han somnade snabbt när vi gick och slängde skräp. Fattar inte hur snabbt det går att fylla upp en kasse eller två med mjukplast! Att ta bort plast, kartonger, glas och metall minskar verkligen sopmängden, men jag skulle gärna vilja ha kompost också. Eller inte ha en egen, jag skulle vilja ha en tunna att lägga enbart kompost i för jag är så lat att jag vill inte ta hand om den själv... eller vi har ingen riktigt bra plats att ha en kompost på...
Sorterar ni skräp?

Idag var det en skoj postdag! Willvin hade skickat en liten överraskning från Willvin Walkers! Tack Petra! och sen kom det ett jättepaket med blöjor! Jag trodde att jag vunnit ett paket men i själva verket var det 6 paket! Helt underbart bra, nu behöver vi inte handla blöjor på länge!

Vattnet har vi fått tillbaka också, stängde av det igår eftersom vi passar på att byta lite ledningar och avloppsrör när vi ändå har en uppgrävd gård... tror hela gården består av jordhögar och gropar nu... funderar på om vi inte ska låta nån hög ligga kvar över vintern så vi kan ha den som stjärtlappsbacke här hemma ;)


surris...

jag har en liten surris här hemma, när han är vaken är han sällan tyst :) han är tack och lov en glad liten kille som surrar glatt och försöker sig på att ljuda både det ena och andra. Igår hade han en lång konversation med storasyster som glatt svarade på alla hans ljud :)

Vi lever vattenlösa idag, ännu ett steg mot ett färdig dränerat hus... planerat som det var hann jag med att tappa upp vatten så hela köksbänken står full i tillbringare och annnat bra att ha vatten i, vet ju inte riktigt när jag får tillbaka lyxen med rinnande vatten igen :) Det är iaf avloppet som ska grävas fram och bytas ut eftersom det satt igen ett flertal gånger denna höst, lika bra att fixa det när gården ändå ser ut som ett slagfält :)

Kanske går G och jag ner på babysången idag, måste nog försöka med det, de senaste gångerna har han somnat på vägen ner... då har jag gått vidare och sen hem istället...

tävlar lite...

hittade en skoj tävling som jag gärna är med i, tänk va lyxigt att få en ny symaskin!!!
kika in hos symaskineriet och tävla du med!

en annan lyxig tävling hittade jag hos agnes, hon har sin 100e bloggtävling och firar med att lotta ut detta...

Jag tävlar om en goodiebag hos Agnes för att fira hennes 100:e tävling!

Sponsorer och vinster:
Canvastavlan – Presentkort på 600:- att köpa canvastavlor för
Carolines Smyckeskrin – Presentkort på 200:-
Cb kids – Presentkort på 200:-
Disktrasa.com – Två valfria disktrasor
GobliGobli – Snuttefilt
Hippa Hem – Moln-förkläde och svamplampa
Kotteshoppen – PC-spel Lek&Lär
Lilla Hemmahuset – Scarfen “Bruno”
Lily och Brorsan – Snuttefilt ”Label-Label”

Namnnappen – Valfri motivnapp
SmultronbynBabyskramla, racerbil och kullabyrint
Storasyster & Lillebror – Linne “Orange Dog” i valfri storlek
Tidningstorget – Magasinogram på 100:-
Tjusigt – Familjealmanacka 2011
Unik Dekor – Valfri väggtext
Villes Veranda – Kärlekshjärta




rotspricka

Så har jag varit hos tandläkaren igen, det känns som om mina år av tandläkarskräck och vägran att gå dit ger igen nu...

Den här gången var det kontroll och tandstensborttagning slutade på "bara" 900! antingen har jag sveriges dyraste tandläkare eller så blev det nåt fel, hon sa nämligen att fk hade gått in med en del då! jag får komma ihåg att kolla och ifrågasätta det på onsdag när jag ska dit igen, det blir nämligen två besök till, på onsdag ska jag fixa ett litet kariesangrepp i en gammal fyllning och sen ska jag få en ny tid för att dra ut en tand. En tand som dom gjorde en rotfyllning på 2008 och nu har det blivit en rotspricka i den och tanden går inte att rädda... finns det garanti på tandläkarjobb?

G var med pappa på jobbet när jag var hos tandläkaren och det hade funkat bra, dom hade fikarast större delen av tiden :) Nu sover lillen skönt, antar att det var jobbigt med alla nya intryck :)

Jag ska ta tag i lite tvätt och sortering, sen ska jag se till att lägga in lite annonser på loppi.se 
Förresten i paketet igår var det en sån här, den är ännu mer underbar i verkligheten och kommer bli välanvänd här hemma! 

väntar...

idag väntar jag på att en firma ska komma och lämna ett paket till mig! Fick en lapp om det i fredags och dom skulle komma idag om jag höll mig hemma... såklart jag håller mig hemma då! Jag har faktiskt ingen aning om vad det är i paketet så det är lite extra spännande :)

Helgen här har varit lugn, inte mycket som hänt förutom att C fixat och donat en del ute, det går sakta men säkert framåt och snart så börjar han med dom sakerna som går fort, underbart!

måndagslistan blir kort och gott att jag är glad för min familj och min vardag! det kanske inte är så kort egentligen för det rymmer ganska mycket, men jag trivs väldigt bra med allt vi har just nu!

Ha en härlig måndag, jag ska dricka kaffe nu!


morgonpigg...

är inte jag men Gustav... och när det sover 2 till i stora sängen är det bara att snällt gå upp innan han hinner med att väcka dom... Nu väntar jag på kaffe och hoppas att det kan hjälpa mig vakna och jag vet att klockan redan är alv åtta och att jag trots allt har en snäll bebbe som sover till sju och att tycker det är morgon redan runt fem, men jag vill gärna sova...
nu kom nästa lillkille ner, Ina lär vi ju inte få ner på minst en timme om vi inte väcker henne!

Kl 10 ska jag iväg och kika på tapeter till matsalen på dagis och sen blir det hemmafix! Hade gärna varit i sthlm och gått på loppi.se 1 års kalas, hoppas dom får skoj!

vad gör ni idag?

mysfredag

när klockan närmade sig åtta sov grabbarna fortfarande och I och jag hade ögonen fulla av grus...

då bestämde vi oss för MYSFREDAG! Så idag är vi hemma :)

på facebook kan man hitta mycket skoj

Det är inte bara gamla vänner man hittar på facebook, man hittar även en rad trevliga och bra företag!
Mitt senaste fynd är CB kids dom har en trevlig internetbutik med barnkläder, kläderna har svensk design, är handsydda och helt enkelt unika!

Lite då och då kör dom auktioner på deras facebooksida och titta vad jag lyckades vinna förra veckan! Gå in och gilla dom så missar ni inte något av hennes erbjudanden, ganska ofta har hon fb-vän rabatter!



160kr endast och då har jag räknat med frakten!
Jny design på alla tre plaggen, jag vet en fröken som kommer bli väldigt fin, frågan är bara om jag ska lägga undan det till julklapp, kan jag hålla mig så länge?!

Tack Carola på CBkids!

nytt försök...

satt här och skrev ett långt inlägg om allt från fyndad barnmat till väl ventilerade balkongdörrar, då bestämde sig datorn för att spela mig ett spratt och allt försvann...

så jag gör ett nytt försök till ett inlägg idag...
när jag skrev nyss sov Gustav snällt men nu sitter han i mitt knä och det gör nog inlägget lite kortare, han vill så gärna vara med :)

Här skiner solen idag och imorse var det -5 grader när vi klev utanför dörren. Alfons hade tjatat om att få ha sin overall men som den elaka mamman jag är fick han nöja sig med fleecefodrade kläder. Många barn på dagis har redan overall och jag kan inte förstå varför? Hur tänker man när man tar på overallen för några minusgrader och utan snö?
Overallen kommer slitas ut/gå sönder innan snön kommer och vad tar man på barnen när det är -25??

ja, ja, tur man tänker olika :)

utmanad

redan från tidig morgon blev jag idag utmanad...
först av en 5-åring med allt annat än trevligt humör. Lagom när hon blev lite gladare hoppade surhumöret in i 4-åringen och det är allt annat än lätt att se till att få dom klara och hinna iväg till dagis innan samlingen börjar då!
Men, men iväg kom vi och i bilen på väg dit var det bara glada miner. Alfons var glad över att dagispåsen skulle få hänga på hans krok! Tänk va små krav dom har egentligen de små ;)

Efter dagislämning åkte vi vidare och handlade sånt som var tvärslut, även det en liten utmaning med lillkillen med :) och nu när jag kom hem upptäckte jag att jag blivit utmanad av Petra, det är nog lätt dagens bästa utmaning! :)

4 saker...

4 TV-program jag ser på:  Desperate Housewives, Greys´s anatomy, Biggest Looser, både den svenska och den med Jillian och Bob och en hel del bompa med ungarna.

4 saker jag gjort idag
: Serverat frukost, lämnat de stora, handlat och bytt felköp. 

4 saker som jag längtar efter
:
att dräneringen blir klar, att vår klädkammare blir klar, ledig tid för hela familjen och snö!

4 saker på önskelistan
:
På min önskelista står just nu att vi får fortsätta vara friska, en lång och härlig höst, att snön får va kvar när den väl kommer och att mina småprojekt faller väl ut!

  4 saker som jag avskyr: missunsammhet, lögner, stress och pölsa!


Så det var det... utmaningen skickar jag vidare till Malin, Sophie, Sanna och Sandra (vinnaren av muppsans nokatävling!)


sista dagen

idag är sista dagen på muppsans utmaning med noka

men för mig har utmaningen bara börjat!

storebror och lillebror




man riktigt ser hur skoj dom har, eller hur?!
A var riktigt stolt när han insåg att han fick åka själv med G och G ja, han skrattade långt ner i magen bara av att storebror satt sig längst upp i kanan. De gånger A åkte själv muttrades det lite på min arm för att sedan bytas ut mot underbart skratt när storebror räckte ut händerna för att visa att lillebror fick åka med!

sammanfattning...

idag har jag lyckats hålla mig från småätande!
Småätande är en av de stora lasterna jag har och nu under muppsans utmaning har jag sakta men säkert bytt ut kakor och annat skit mot frukt och morötter, bara det är en bedrift, men idag har jag nog faktiskt lyckats utan onödig frukt också, duktiga jag!

Noka är en smidig lösning tycker jag men det är ju tyvärr inte alla smaker jag gillar, blåbär anser jag smaka sådär som hundmat kan lukta... men vaniljen slinker ner utan några problem.

Det bästa med noka är att jag håller mig mätt väldigt länge på "bara" en shake och det sämsta är att det är mjölk man ska blanda med. Smaken blir ju bättre men under min resa hade det varit lättare att blanda med vatten, gjorde det faktiskt en gång och det blev mycket blaskigare.
En annan jobbig sak är att jag glömmer att dricka så mycket vatten som jag borde, idag har jag varit duktig, kanske därför jag lyckats hålla mig från småätandet!

Skrev ju förut att jag skulle hålla mig från vågen ett tag och så blir det men idag insåg jag nåt annat skoj, ett par byxor som legat i garderoben sen långt innan graviditeten med G gick plötsligt att stänga!
Det om något känns som ett bevis för att noka funkar!

så noka kommer få bli del av min dag ett bra tag till, har en klänning jag använde på min brors bröllop hängandes i garderoben, den får bli mitt långa mål!


måndaslistan

idag är jag hemma igen och kan länka måndagslistan till dess grundare, Jennyn. En underbar idé om att se saker från den ljusa sidan och fokusera på allt vi har!

idag måndag är jag glad för...
...vi hade en underbart rolig helg med loppiunderbara barn 
... jag och barnen hade en fantastisk vecka med morfar och mormor, kusiner och morbröder och mostrar
... att det gick bra att köra hela vägen hem alldeles själv, grabbarna sov nonstop!
... min C och det han gjorde i helgen
... hösten, jag älskar hösten tom när vi har ett dräneringsdike utanför!
... av en slump har jag lite spännande projekt på gång, håller tummarna för att det blir nåt på riktigt!




2 dagar kvar

om man räknar med idag så är det 2 dagar kvar av muppsans nokautmaning. Det har varit ett bra sätt för mig att få igång motivtion, jag behöver ju lite press för att komma igång. Nu har jag ju bara bytt ut 1-2 mål om dagen och varierat vilka men det har gett resultat!

Jag har ju kommit in i lite bättre vanor och vissa byxor sitter redan lösare, har inte kollat kg än, det tror jag jag spar till senare så det får vara många - ;)

Jag har iaf bestämt mig för att fortsätta ett tag till och nu när det vankas hemmaveckor kanske jag tom kan byta ut lite fler måltider. Nya mål blir att lägga mer fokus och tid på träning!

Har ni kollat in nokas facebooksida än? där har dom titt som tätt roliga tävlingar, när jag och barnen var borta hade det kommit tre shakepåsar, en nudelportion och ett måttband till mig!

söndagmorgon

helt otroligt hur skönt man kan sova fast man är 4 st i en dubbelsäng, vi fick sällskap av båda grabbarna i natt och visst blir det trångt men trots det har jag sovit riktigt bra.

Nu, lagom när klockan börjar närma sig 10 har alla ätit frukost och jag lilleman är på g att sova. Då ska jag se till att leta fram mitt gamla ritblock och skissa lite... vad?! två saker men det får bli lite hemligt ett tag... spännande är det ialla fall :)

Sen måste jag se till att röja lite här hemma också och packa ur lite väskor, tvätta och lägga rätt allt igen... tråkiga måsten när man varit borta länge, tur vi haft en underbar vecka så man tycker det är värt det!

Barnens faster kommer en sväng idag, var ett tag sen vi sågs så det blir skoj. Barnen leker som vildingar tillsammans och det är alltid bra att fylla ut syskonen med nån mer :)

Ha en bra söndag allesammans!


noka

snart har två veckor gått sen jag hängde på muppsan och ett gäng bloggare i en noka tävling!

Noka är godare än jag från början trodde och därför går det bra, nu har jag ju iofs bara bytt ett mål om dagen men så småningom kommer detta ökas, för även om muppsans tävling tar slut så fortsätter jag ett tag till :)
Det jag gillar med noka är att det är smidigt, lättfixat, mättande och gott (om man håller sig undan från blåbär ;) )

och mina mål, hur har det gått med dom...
jag har fått bättre ordning på mina måltider
jag har fått igång motivationen - det funkar ju och är lätt!
jag har inte ökat promenadtiden så mycket än
och vikten har jag ingen koll på, får kolla imorgon :)


har du inte kollat in nokas facebook sida så gör det, där kan man få ett gratisprov, alltid trevligt att veta om det är något man gillar innan man köper upp sig!



blä...

mitt inlägg jag nyss skrivit försvann... blää


Med dyrbar last har jag kört genom en lit...

Med dyrbar last har jag kört genom en liten bit av sverige. Från mamma och pappa och hem, tog ung 5 timmar och lasten, dvs barnen var jätteduktiga. A och G somnade i borlänge och sov hela vägen, fick iofs lugna G nån gång, tog till en napp, som fanns i bilen från en dagispåse, det funkade och nöden har väl ingen lag, imorgon har han glömt den:-) I tittade på film och höll mig sällskap till s-hamn innan hon somnade. Nu är vi iaf hemma och det är skönt efter en vecka på vift. Hör att grabbarna har lite svårt att somna om så det är bäst jag går dit...


samlar upplevelser

igår var vi på väg till lekparken igen, då ringde morbror Jonte och tog barnen med sig i lastbilen istället, tack, jag slapp frysa!

Senare på em for vi till morfar och mormors hus och på vägen dit for vi för att tända ljus på min mormor, morfars och morbrors grav. Barnen har frågat mycket runt gravar och död de senaste veckorna så jag tyckte det var ett bra tillfälle att visa gravar till någon som dom kunde relatera till. Ljusen var dock lite luriga och blåste ut några ggr så dom får nog tändas om av nästa som är där...

Det närmar sig slutet på muppsans nokatävling och när jag är hemma igen ska jag skriva ner lite mer om hur det gått!

Det här är bara lite av lekparken!

foto0444 (MMS)

Det här är bara lite av lekparken!


bästa lekparken

idag blir det bästa lekparken med barnen. Sala kommun har en uunderbar lekpark, den är, om  man jämför med det vi är vana med hemma, som ett litet nöjesfält! Så har ni vägarna förbi se till att testa den!
Jag ska se om jag kan fixa lite kort sen annar kommer det när vi är hemma vid vår dator igen...

Dags att göra sig färdiga, I siter och mumsar frukost. På vårt frukostbord finns allt från havregrynsgröt och yoghurt, kex och så noka till mamma!

fortsatt minisemester

vi har fortsatt vår resa, hunnit med båda mina bröder med familjer och har nu landat hos morfar och mormor.

var ut till jägarna idag, morbror Jonte och morfar och deras lag hade skjutit tre stora älgar som vi tittade på, alla i olika stadier av slakten, I och A var väldigt fascinerade. I var modigast och klappade och petade runt på älgarna, tillslut fick hon även A att våga känna på en älgtunga som stack ut :)
A tittade storögt på när dom "skalade" älgen :)

Muppsans tävlingsperiod kunde inte kommit lämpligare, noka är super att ha med på resande fot!

Måndagslistan... Höll ju på att glömma...

Måndagslistan... Höll ju på att glömma den ju. Det får bli en snabb utan riktig länkning till jennyn eftersom jag kör via tel. Idag är jag glad för... *den underbara helgen * alla nya trevliga människor jag träffat *minisemestern jag har med barnen!


helgen...

var underbart rolig även om jag miste rösten och lille G hade feber...
delade ut dagispåsar i massor, skoj skoj!
Nu är jag och barnen på lillsemester, pappa skickade vi hem.. nu är vi i v-ås hos kusinerna och sen blir det vidare till morfar och mormor, får se när vi drar oss hem igen ;)
vann förresten en tävling på nokas facebooksida, mycket skoj på den, kolla in den vet ja! (kan tyvärr inte länka då svägerskan har en mac och jag känner mig som en tekniskt drulle...)

utan röst!

vaknade utan röst idag!!!

blev väckt av sötG strax innan sju och för att inte väcka de andra smög vi oss in i badrummet och badade lite, riktigt vardagslyx som kan förgylla hela dagen<3

Såg till att ta mig en noka när jag vaknade också då jag var sjukt hungrig, hade omöjligt kunna vänta på de andra och hotellfrukosten, men nu måste jag strax börja väcka alla, G har somnat om. Sen ska vi packa ihop oss från rummet eftersom det är utcheckning senast 12 och så ska vi ner till mässan.
För mig väntar ännu en jobbdag med loppi och dom andra kommer nog mest mysa på, jag hoppas jag kan göra dom lite sällskap under dagen.

Ha en underbar dag!


snabbt inlägg...

har varit en lång men rolig och innehållsrik dag!
Har jobbat med loppi hela dagen på underbara barn mässan, sjukt mycket folk som kom och ville ha en dagispåse! jobbigt men skoj!

Dagens noka blev en snabb för att hålla humöret, annars har jag fuskat med både hotellfrukost och gomiddag :)

Hotell...

Då var vi framme, det tar sin lilla tid att fara till sthlm med tre barn. Men jag kan inte annat än att säga att dom var otroligt duktiga i bilen. Resan gick över förväntan både i tid och annat!

Nu är det sovdax så vi orkar med morgondagen!

efterlängtad helg!

Nu är det äntligen fredag och det är dax för underbara barn helgen! Jihoo :)

Jag och barnen är hemma och fixar det sista nu på fm när pappan i huset jobbar och sen strax efter lunch så far vi.
Ska bli så kul att komma ner och...
* få riktiga ansikten till människor jag bara mailat och pratat med innan
* gå på mässan
* träffa mamma och pappa
* bo på Alfonshotellet och mysa lite
* äta hotellfrukost

Massa saker känns jätteskoj, jag älskar vardagsavbrott som man kan göra med hela familjen!
Men ska jag hinna med allt är det nog bäst jag sätter fart...
Kan nog bli så att bloggen lite lidande under helgen...

superfrukost

startade idag med en NOKA och kan återigen konstatera att det är vanilj jag gillar bäst, kan inte förstå varför jag envisas med att pröva de andra...
Ställde mig på vågen imorse och den visar faktiskt en del ner så då blev jag taggad att ta en shake till frukost också, innan har jag ju bara bytt ut lunchen.
Kul att vi är så många som är med i Muppsans nokagäng förresten, kolla in de andra här!

utslagen i mammas knä...

har en liten kille som helst sover i mammas knä så jag passar på att blogga lite och skicka iväg lite mail och sånt som behövs.



Har egentligen massor att göra idag, allt från att laga byxor till att packa. Ska försöka mig på att packa för okänt antal dagar, först åker vi ju ner till underBARA BARN hela familjen och efter det skickar vi hem pappa på tåg eller buss så att vi kan stanna i Sala några dagar.
Sen lovade jag A att hämta honom strax innan lunch idag, han gick till dagis endast pga fotografering. Han var trött och lite seg och har sovit allt annat än bra inatt, så när chansen nu finns att kunna vara hemma med mamma är det klart att han får komma hem tidigare!

Känns som om det blir en full dag, tur för mig att jag har en lätt lunchlösning för mig, nämligen NOKA!

kväll

Jag borde få barnen i säng tidigt idag, dels eftersom jag själv är så trött och dels eftersom jag har massor att göra inför helgens resa :)

På fredag åker vi ner till underBARA BARN och blir där över helgen, jag ska jobba i loppi.se montern och barnen kommer vara med både morfar och mormor och med pappa. Kommer bo på alfonshotellet och min alfons har längtat efter detta i ung ett år nu :)
Ska bli superkul att åka ner, bo på hotell och framförallt träffa en massa människor jag bara haft mailkontakt med :)

Men nu måste jag se till att hänga lite tvätt så det hinner torka... lägga fram kläder till storbarnen också som ska fotas på dagis imorgon.


lillskruttan...

följde med mig hem idag, hon var riktigt ledsen och ville inte stanna på dagis eftersom det inte fanns nån att leka med... hoppas det går över tills imorgon.

Idag kör jag på med dag 2 med noka, ska testa en blåbärsshake till lunch. Mina mål har jag delat in i långsiktiga och kortsiktiga och de på kort sikt är

* att komma in i vettiga rutiner igen med frukost, lunch, middag och nåt mellanmål
* att få en kickstart i viktminskningen
* att få igång motivationen
* att öka promenadsträckan/tiden

Detta är de första målen och jag tror, nej vet, att jag kommer vara hjälpt av att anmält mig till Muppsans gäng som tävlar om en SPAvistelse tillsammans med Noka!


Nej, nu ska jag se till att ta tag i disk och tvätt!

sandpapper

Vaknade av en jollrande Gustav men med en hals som kan liknas vid sandpapper... blä... vill inte bli sjuk nu heller :( men förhoppningsvis ger det med sig på nån dag så jag kan va pigg och glad under mässan!

Idag startar jag igång med NOKA, detta gör jag tillsammans med Muppsan och ett gäng av hennes bloggläsare, i grund och botten är det en tävling som om man har tur kan ge ett SPAbesök men jag kände att det var ett bra tillfälle att "ha sällskap". Vet sedan tidigare att sällskap ger mig mer press :)
Tänker dock inte byta ut all mat utan kör till att börja med på en nyttig frukost, NOKA till lunch och sen lär det ju bli middag med familjen.

Ska försöka ta mig ut på en lång promenad också när jag lämnar I och A på dagis.

måndag...

vi kör en måndagslista ala Jenny :) Det finns så mycket som är bra i livet men det är lätt att fokusera fel, därför är det ju helt underbart med Jennys måndagslista så man kan tänka till på hur mycket man har som är bra, sånt man kanske tar för givet!


Idag är jag glad för...

... jag har en underbar familj
... jag sitter just nu i lugn och ro med en stor kopp kaffe
... barnen minns och pratar om sin sommarsemester med morfar och mormor, dom gör det lite extra nu när vi tänt ljusen dom köpte till oss då!
... C har grävt färdigt, nu är det gjutning och lite annat kvar bara innan igenläggning
... G är en liten solstråle som lär sig mer och mer
... på fredag åker vi till Stockholm och sen tar jag och barnen några dagar i Sala

Vad har ni som gör er extra glada?

visst skulle väl oktober vara rosa?!

tänkte att jag kunde förgylla fikat med något nybakt och tänkte morotskaka eftersom vi hade phiadelphiaost som annars skulle bli dålig. Men i sista stund ändrade jag mig och bestämde mig för att exprimentbaka, jag rev i rödbetor :)

så här såg smeten ut



bild på det färdiga resultatet kommer sen!

Jag...

...har lämnat A på kalas och I fick skjuts med farmor till kompisen, nu ska G och jag ut på långpromenad :)

undrar...

varför jag har så morgonpigga barn? och det värsta är att dom är det i omgångar så det är alltid minst en som envisas med att vakna strax innan 6...
men, men man får långa dagar :)

idag står det en massa saker på schemat. Vi har farmor här så på fm kommer det nog lekas en del med henne. Alfons ska på kalas hos grannpojken och Ina ska till en av tjejerna som slutade på dagis i höstas, båda har längtat!
Jag antar att det blir jag och Gustav som levererar de stora och passar nog på att klämma in en långprommenad då. C kommer med största sannolikhet påbörja gjutning idag och fixa till grunden lite innan vi kan lägga ner rör och sätta dit platonmattan.

Hoppas ni får en härlig söndag!

hösten...

... är väl ändå för underbart härlig!

Har hunnit med en snabb sväng på en av alla bytardagar som härnösand erbjuder, idag var det dövföreningen som hade. Jag fyndade en pjamas för en 10a och passade på att dela ut reklamflyers för loppi.

Nu ska jag dra ett snabbt varv med dammsugaren och passa på att plocka lite medans G sover, I och A är ute och leker, de har gjort en scen av den trappbiten som vi igår fick hjälp att få upp ur vallgraven, nu kan dräneringsjobbet äntligen gå framåt igen :)

Gustav har hittat en ny favorit



Fick en liten söt kossa häromdagen när vi fyllde på barnmatsförrådet. Tänkte att det kunde vara bra att pröva en ätklar gröt, är ju så mycket lättare och smidigare att ta med sig. Valet föll på Muksu fruktgröt.
Gröten fick godkänt av Gustav och kossan är den nya storfavoriten :-)

Måste nog se till att handla tre grötförpackningar till så vi får en reservkossa...

supertävling!

Kolla vilken härlig tävling lindet har på sin blogg! Jag har tävlat, ska du?


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★




"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!"




Goodiebagen innehåller:

Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!

♦ Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.

Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.

Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.

Namnnappen sponsrar med en motivnapp.

Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.

Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.

Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.

Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.

Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!

Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).

Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.

Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).

Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.

KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.

My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.

myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.

Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).

Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr.

Living and room sponsrar med två kökshanddukar.

Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.

MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.

Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.

Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.

Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.

Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.

Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.

Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

redan fredag!

oj vad veckorna går fort!
Det är redan fredag och en fullspäckad helg har startat. Idag blir det dagis en sväng för de stora så kanske jag hinner undan med lite. Imorgon lördag har barnen bestämt med farmor att gå på Toy Story och söndagen bjuder på kalas och lek hos kompisar.

Sen har vi ju projekt dränering också... har just nu en vallgrav runt huset och har haft det ett bra tag, får se hur långt vi (sambon) hinner ta det den här helgen. Jag hoppas på finväder så han hinner mycket så vi alla kan åka till stockholm nästa helg!

Vad ska ni göra i helgen?

RSS 2.0