Nytt år snart... Känns som det är läge för...

Nytt år snart... Känns som det är läge för en blogguppdatering:-) lovar det kommer snart, bara vi har kommit i ordning lite efter vår julresa:-) så håll ut;-) och GOTT NYTT ÅR!


städning, stormhatten och böcker

hoppsan vad kallt det var ute idag! vår termometer som alltid visar lite varmare än vad det egentligen är visade på -21!!!! Usch, jag är glad att jag lyckades få småtrollen att vilja åka bil med pappa, kanske har det hunnit bli lite varmare innan Gustav och jag ska joina dom på stormhatten. Man kan ju iaf alltid hoppas, kommer bli en hopplöst lång dag inne på förskolan annars, om vi inte kan gå ut med dom.

Barnen på stormhatten har en förmåga att bli väldigt livliga när de är inne hela dagen eller det kanske alla barn har, det kanske bara handlar om brist på engagemang från personalen och att det inte finns allt för många roliga saker att göra inne, mycket bokhyllor och soffor... hmmm... efter en höst då jag varit ganska mycket på förskolan har jag en hel del att önska om hur dom jobbar och lagt upp det, nackdelen med att vara pedagog kanske?!  Det värsta är att stället har ruggigt bra förutsättningar men tyvärr personal modell äldre så de nya sakerna man skulle kunna göra ses inte som så intressanta, har det funkat i 20 år funkar det i 20 till... eller?!
Nåväl, jag ska ladda upp med lite pysselideer och gå dit och ha en lugn em har jag tänkt iaf;)

Innan dess blir det städning om Gustav samtycker, ska ta tag i en av skrubbarna hade jag tänkt, den är nu överfylld och jag behöver lite saker som tyvärr är långt in i den, så bara att rensa på ;)

Tillsist kommer här en bokaward från Petra, ni vet den fantastiska tjejen med de underbara Willvinprodukterna!
Man ska lista tre favoritförfattare och en bok dom gjort som man gillar, kul utmaning eftersom jag läst massor förr iaf men nu hinner jag sällan, eller jag tar mig sällan tiden... har massa böcker jag skulle vilja läsa men hinner inte riktigt med...
Tack Petra för utmaningen, eftersom Gustav nu tycker att jag suttit här för länge ska jag klura lite på den och återkomma!

Ha en skön tisdag allihop!


glad lucia till er alla!lite ont om inlägg här på bloggen...
men jag önskar er alla en god lucia!
Vi var på dagis kl 7 i morse för att titta på barnens luciatåg och sen har jag hunnit med att handla,
nu ska jag göra ett ryck här hemma, funderar på att städa ur barnens rum när de inte är med!


det här med julklappar...

Mina barn sa häromdagen att dom tyckte vi skulle köpa en get till mormor och morfar i julklapp, en höna till farfar och farmor skulle få en kyckling. Dom har sett, frågat och förstått reklamen på TV som hoppets stjärna har. Och jag kan tycka att det är en underbar idé av dom att vilja ge bort nåt som faktiskt hjälper andra på riktigt!
(så mormor, jag vet att du läser här... kanske får du en get ;) )

En annan reklam dom sett men tack och lov inte frågat om eller förstått än är barncanerfondens reklam... jag vet inte riktigt om jag är redo för att förklara för dom att verkligheten faktiskt är så att 3 av 4 överlever, dvs 1 av 4 dör... fattiga barn under hemska förhållanden i andra länder kan jag förklara och på nåt sätt ändå inte tycka att det är jobbigt men när det kommer till barncancer och andra svåra sjukdomar blir jag lite feg. Dagen kommer nog när dom frågar eller rent av får det i sin närhet, hemska tanke, och när dagen kommer ska jag förklara men i väntan på det kan man göra gott och försöka se till att bidra till att det 4e barnet också får leva!

Texten nedan är från Beckah, hon lever med det ofattbara väldigt nära inpå, jag har följt hennes blogg en tid och blir ofta fascinerad av hur stark hon orkar vara, kanske har man inget annat val när något av det dyraste man har lever med en av dessa sjukdomar lurandes...

Läs och gör sedan lite gott, strunta i en julklapp till dig själv, nåt av barnen, familjen eller vännerna och gör istället en insats för alla våra barn, skänk en slant till barncancerfonden och "histiohjältarna"!

http://www.barncancerfonden.se/8047


Nu är det snart jul. I många familjer förbereder man sig för att fira första julen utan sitt älskade barn som någon gång under året besegrats av cancer eller en Histiocytossjukdom. I andra familjer förbereder man sig för att fira jul på sjukhuset för att barnet är så sjukt att det står inför sin sista jul och denna måste firas tillsammans med maskiner, slangar och sjukvårdspersonal.

Histiocytossjukdomar är en grupp ovanliga sjukdomar med en överlevnadschans på 50-99% beroende på vilken sjukdom och hur den sitter. Forskningen saknar resurser men får bidrag från Barncancerfonden.

Insamlingen "HISTIOHJÄLTAR" är startad för att samla in pengar till Barncancerfonden så forskning, information och familjestöd kan fortsätta, men den är också startad för att belysa just den här gruppen mycket ovanliga och svåra sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst.

Man kan skänka pengar till Barncancerfonden snabbt och enkelt direkt på sidan genom tex ett SMS eller onlinebetalning med internetbank. Varje krona räknas!

Besök insamlingen och läs mer om barnen på bilden, Elmer och Hailey och deras sjukdomar. Om du har möjlighet, skänk en slant, eller sprid vidare länken och budskapet i bloggar, mail och på Facebook.

Varmt tack/
Beckah, mamma till Elmer,
http://beckahbitch.se

http://www.barncancerfonden.se/8047

tiden går fort...

ja, så är det inser man när man blir gammal...

det var 5(!) dagar sen jag bloggade...
det är mindre än 20 dagar kvar till julafton...
det är ca en månad kvar tills jag börjar jobba, förutsatt att jag får nåt av jobben;)
det är sista dagen på muppsans NOKAutmaning!

så med sista dagen och ett inte allt för kontinuerligt bloggande om det är det kanske på plats att jag gör en sammanfattning av dessa veckor med Noka.

Noka är enligt mig ruggigt smidigt, jag har under dessa två veckor fått  tillbaka rutinen att äta frukost, det har blivit en shake samtidigt som jag matat G.
Shaken är faktiskt riktigt god om man blandar ut den med mer mjölk eller mindre pulver, en annan variant som jag gillar är att spä ut den med vatten.
Har provat nudlarna och tyckte tyvärr inte att dom var någon hit, smaken var det inge fel på men jag gillade inte konsistensen.
Konsistensen på shaken kan jag också få till lite fel, dvs om det blir för mycket skum, då går den bort... så jag skakar absolut inte mer än nödvändigt!

Målen då, jo jag kommer med god marginal i min klänning som jag tänkt ha på lördag, det borde innebära mellan 3-5 cm, så nu måste jag bara se till att byta dragkedja...
Vågen har gått neråt och då har jag ändå inte kört stenhårt utan unnat mig nåt gott då och då, har ju knappast gått upp alla kg på några veckor så det får ta lite tid att ta bort dom med...
Jag har provat Zumba och insett att det kommer krävas en lång inlärning med många skratt innan det sitter, skam den som ger sig ;)

På det stora hela är jag nöjd med min prestation och jag kommer fortsätta ta till Noka som frukostalternativ, ibland kanske det blir fler på en dag, beroendevart jag kommer jobba kanske jag kör en "baraNokaperiod" lagom efter jul och nyår...

Det har varit kul att va med i muppsans utmaning och främst då jag blir inspirerad av att läsa de andras bloggar, sen får man ju lite piska på sig också när man har fler med sig! Så blir det en till är jag med!

december och massor av kalendrar

då satt jag fast igen, under Gustav som sover i mitt knä... vi hade envishetstest och den här gången vann han. Jag har helt enkelt inte hjärta att låta barnen skrika sig till sömns... jo om dom halvgnäller lite går det bra men inte när det sakta men säkert ökar och blir otrösteliga skrik... så nu sover han här och jag passar på att göra lite annat smått och gott här vid datorn :)

Folk som känner mig vet ju att jag gillar att tävla och faktiskt brukar ha turen att vinna... nu i december brukar det poppa upp julkalendrar lite här och där och shit, i år tror jag internet svämmar över av dom!!!
några exempel är Diana som har en på sin blogg med fina priser varje dag, Höganäs, vi föräldrar, mama ja många fler finns det, bara att leta och tävla så kanske ni har tur att vinna en julklapp eller två ;)

En annan utmaning/tävling jag skrev upp mig på var ju hos Muppsan. Hon drog igång en utmaning om att använda Noka i två veckor. Jag har bara bytt ut ett mål om dagen, ibland två, och resultatet är att jag äter frukost! Har nog inte minskat så mycket på vågen men känner på byxor att dom sitter lösare, klänningen jag hade som mål inför en kompis bröllop kommer jag lätt i men upptäckte att jag måste byta dragkedja i den så jag kanske letar rätt på nåt annat iaf...
Nåväl, noka funkar för mig och har hjälpt mig få in lite bra rutiner, dock gillar jag inte alla deras smaker, vanilj är enligt mig godast och blåbär och nudlarna hör tyvärr till botten...

Nåväl, färdigbloggat för nu, jag ska försöka lägga ner G och ta tag i lite tvätt eller nåt...


RSS 2.0