det här med julklappar...

Mina barn sa häromdagen att dom tyckte vi skulle köpa en get till mormor och morfar i julklapp, en höna till farfar och farmor skulle få en kyckling. Dom har sett, frågat och förstått reklamen på TV som hoppets stjärna har. Och jag kan tycka att det är en underbar idé av dom att vilja ge bort nåt som faktiskt hjälper andra på riktigt!
(så mormor, jag vet att du läser här... kanske får du en get ;) )

En annan reklam dom sett men tack och lov inte frågat om eller förstått än är barncanerfondens reklam... jag vet inte riktigt om jag är redo för att förklara för dom att verkligheten faktiskt är så att 3 av 4 överlever, dvs 1 av 4 dör... fattiga barn under hemska förhållanden i andra länder kan jag förklara och på nåt sätt ändå inte tycka att det är jobbigt men när det kommer till barncancer och andra svåra sjukdomar blir jag lite feg. Dagen kommer nog när dom frågar eller rent av får det i sin närhet, hemska tanke, och när dagen kommer ska jag förklara men i väntan på det kan man göra gott och försöka se till att bidra till att det 4e barnet också får leva!

Texten nedan är från Beckah, hon lever med det ofattbara väldigt nära inpå, jag har följt hennes blogg en tid och blir ofta fascinerad av hur stark hon orkar vara, kanske har man inget annat val när något av det dyraste man har lever med en av dessa sjukdomar lurandes...

Läs och gör sedan lite gott, strunta i en julklapp till dig själv, nåt av barnen, familjen eller vännerna och gör istället en insats för alla våra barn, skänk en slant till barncancerfonden och "histiohjältarna"!

http://www.barncancerfonden.se/8047


Nu är det snart jul. I många familjer förbereder man sig för att fira första julen utan sitt älskade barn som någon gång under året besegrats av cancer eller en Histiocytossjukdom. I andra familjer förbereder man sig för att fira jul på sjukhuset för att barnet är så sjukt att det står inför sin sista jul och denna måste firas tillsammans med maskiner, slangar och sjukvårdspersonal.

Histiocytossjukdomar är en grupp ovanliga sjukdomar med en överlevnadschans på 50-99% beroende på vilken sjukdom och hur den sitter. Forskningen saknar resurser men får bidrag från Barncancerfonden.

Insamlingen "HISTIOHJÄLTAR" är startad för att samla in pengar till Barncancerfonden så forskning, information och familjestöd kan fortsätta, men den är också startad för att belysa just den här gruppen mycket ovanliga och svåra sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst.

Man kan skänka pengar till Barncancerfonden snabbt och enkelt direkt på sidan genom tex ett SMS eller onlinebetalning med internetbank. Varje krona räknas!

Besök insamlingen och läs mer om barnen på bilden, Elmer och Hailey och deras sjukdomar. Om du har möjlighet, skänk en slant, eller sprid vidare länken och budskapet i bloggar, mail och på Facebook.

Varmt tack/
Beckah, mamma till Elmer,
http://beckahbitch.se

http://www.barncancerfonden.se/8047

Kommentarer
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack snälla för att du vill vara med :-)

2010-12-06 @ 20:58:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Wysteriia

Svar: Kul att du är med och tävlar om goodiebagen :D

2010-12-07 @ 13:47:52
URL: http://Wysteriiasblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0